Jaunais iPad - plānāks, vieglāks, ātrāks
Publicēts 3. martā, 2011.
Vakar Kalifornijā notika plānotā otrās paaudzes iPad planšetdatora prezentācija, uz kuru no slimību ārstēšanas atvaļinājuma bija ieradies arī Apple boss Stīvs Džobss.

Galvenās jaunā iPad īpašības - tas ir par 15 procentiem vieglāks un par 33 procentiem plānāks, taču funkcionalitāte no tā nav cietusi. iPad2 ir jauns A5 divkodolu procesors, kura galvenās priekšrocības, salīdzinot ar iPad, varēs pamanīt, veicot vairākus darbus vienlaicīgi, - skatoties video, sērfojot internetā vai veicot FaceTime video zvanus uz citām iPad2, iPhone4, jaunā iPod Touche vai Mac ierīcēm, kam tiek izmantots Wi-Fi. FaceTime sarunām tiek izmantota kamera iPad2 priekšpusē, taču arī aizmugurē tagad ir kamera, kas ļauj uzņemt augstas izšķirtspējas HD materiālus. Spēlīšu spēlētājiem turpretim patiks procesora spēja līdz pat 9 reizēm ātrāk apstrādāt grafisko saturu.

Lai arī jaunā ierīce ir plānāka, tās korpusā tāpat rasta vieta pietiekami jaudīgai baterijai, kas nodrošina enerģiju līdz pat 10 stundas ilgam darbam. Lielā mērā ilgais darbības laiks gan tiek saistīts ar enerģiju taupošo procesoru un efektīvo iOS 4 operētājsistēmu.

Vēl viens jaunums jaunā iPad aprīkojumā ir gudrais pārvalks jeb Smart Cover. Tas pieejams desmit dažādās krāsās un veic vairākas funkcijas atkarībā no tā kā tiek lietots iPad2. Ja to nelieto, pārvalks ar magnētiem pievelkas planšetes korpusam un pasargā 9,7'' ekrānu no bojājumiem. Ja ierīci tur rokā, pārvalku var aizlocīt iPad2 aizmugurē, taču tikpat labi to var salocīt tā, lai tas kalpotu kā iPad2 statīvs. Īpaši noderīgi tas būs video skatīšanās laikā.

iPad2 ekrāna izmērs nav mainījies - tās aizvien ir 9,7'' collas pa diagonāli. Ekrāns ir košs, ar sulīgām krāsām, tiesa gan, tam ir arī savs trūkums - 178 grādu apskates leņķis, kas nozīmē, ka lietotāja darbībām var sakot faktiski ikviens cilvēks, kas neatrodas iPad2 aizmugurē.

"Mēs pie šī produkta esam strādājuši visai ilgu laiku, un es vienkārši negribēju palaist garām šo lielisko dienu," prezentācijā norādīja Džobss. "Mēs domājam, ka 2011.gads, bez šaubām, būs iPad 2 gads."

Viņš pavēstīja, ka jaunais iPad 2 ir ārkārtīgi plāns, "patiesībā plānāks pat par jūsu viedtelefonu iPhone 4".

Tas sver 590 gramus, bet akumulatora darbības ilgums ir tāds pats kā pirmajam modelim, proti, desmit stundas. Arī iPad 2 tiks piedāvāts melnā un baltā krāsā.

Džobss norādīja, ka iPad 2 maksās tieši tikpat, cik iepriekšējais modelis - 499 - 829 dolārus (254 - 423 latus). Jaunais planšetdators ASV tirgū nonāks 11.martā, bet 25.martā vēl 26 valstīs, tostarp Francijā, Vācijā un Japānā.

 


Komentāri (1)
modris: Interesē kā ir ar multitaskingu ipadiem?
Ja pareizi sapratu, tad pirmajam sākumā nebija, tad kopā ar iOS 4.2 parādijās
http://news.yahoo.com/s/yblog_technews/20101102/tc_yblog_technews/multitasking-finally-coming-to-the-ipad-with-imminent-ios-4-2-update

Interesētu viedoklis no lietotājiem, kuri pirmo ipēdu ir lietojuši.
03/03/2011 12:12
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: