Izlādējoties baterijai, telefons kļūst caurspīdīgs
Publicēts 22. novembrī, 2010.
Kas ir svarīgākais viedtelefonā? Pareizi - akumulatora darbības laiks, displejs, jaudīga kamera un platforma. Ja baterija "nevelk", diez vai lietotājs spēs izbaudīt pirmklasīgās īpašības. Yanko dizaineri problēmai raduši risinājumu: apvienot divus displejus – AMOLED un E-Ink -, kuri nomaina viens otru vienā "gadžetā".

Viedtelefonu koncepti var būt fantastiski. Par to mēs jau esam pārliecinājušies. Viens no piemēriem ir Mozilla Labs izdoma ar projicējamām tastatūrām: dizaineris Billijs Maems (Billy May) ieviesa telefona Seabird konceptā pāris projektoru un Bluetooth garnitūru, kura spēj izpildīt nestandarta funkcijas.

 

Dizaineri no Yanko atkal ir izcēlušies - viņi raduši risinājumu problēmai ar bateriju, kura nereti netiek galā ar viedtelefona lielo īpatnību un funkciju daudzumu.

Viņu koncepts Second Life Mobile Phone Concept paredz iespēju pārslēgties starp diviem displejiem. Kad lietotājs strādā ar savu telefonu, viņš aktivizē AMOLED displeju. Bet gaidīšanas režīmā gadžets pārslēdzas uz bezkrāsaino E-Ink displeju, lai ekonomētu baterijas resursu.

 

Kā norāda Yanko, šis telefons būtībā ir nišas produkts, kura mērķauditorija ir cilvēki, kam piemīt paradums aizmirst par telefona uzlādēšanu, un, tā kā nereti ierīces mēdz izslēgties neīstajā laikā un neīstajā vietā, Second Life Mobile Phone Concept tā lietotājam skaidri ziņos par baterijas uzlādes līmeņa kritisku samazināšanos - telefons kļūs aizvien caurspīdīgāks un caurspīdīgāks.

Ierīcē ir integrēta jaudīga kamera, bet precizējumu vēl nav, jo tas ir tikai koncepts. Spriežot pēc attēliem, Second Life Mobile Phone Concept (ja, protams, tiks izlaists), darbosies uz Android operētājsistēmas bāzes. 


Komentāri (2)
Zandis: Apbrīnojami!
22/11/2010 11:50
discover: Dizains telefonam tiešām ļoti interesants, bet vai tas izmācīs sliņķus uzlādēt telefonu to gan nezinu :)
22/11/2010 13:44
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: