iPhone4 varētu sākt tirgot šonedēļ
Publicēts 23. septembrī, 2010.
Jauno "Apple" mobilā telefona modeli "iPhone4" varētu Latvijā sākt tirgot šonedēļ, visticamāk, piektdien, 24.septembrī, uzskata ar "Apple" produktu tirdzniecību saistītas personas, noskaidroja biznesa portāls "Nozare.lv".

Informācijas avoti, kuri nevēlējās publiskot savus vārdus, teica, ka, viņuprāt, tirgus ir nobriedis oficiālai "iPhone4" tirdzniecības sākšanai. Turklāt šinīs dienās beidzoties liela skaita oficiāli Latvijā pirkto "iPhone" lietotāju divu gadu garie abonēšanas līgumi un tiem esot jāpiedāvā kas jauns.

 

Savukārt oficialā "iPhone" izplatītāja Latvijā "Latvijas mobilā telefona" (LMT) preses sekretāre Elīna Lidere sarunā ar "Nozare.lv" atkārtoja agrāk teikto, ka jaunāko "iPhone" modeli sāks tirgot "drīzumā", taču neminēja noteiktu datumu.

Jau ziņots, ka "iPhone4" Latvijā var nopirkt ar LMT konkurenta "Tele2" palīdzību, kuram esot piekļuve pie operatoriem nepiesaistītu telefonu krājumiem Eiropā. Kā pirms kāda laika skaidroja Tele2" sabiedrisko attiecību vadītāja Vita Sirica, "ja kāds "Tele2" klients vēlas lietot tieši "iPhone 4", mēs viņam palīdzam to iegādāties. Tā ir mūsu klientu apkalpošanas standarta prakse. Jau tagad "Tele2" tīklā ir reģistrēti vairāki tūkstoši "iPhone" lietotāju, un daži no tiem ir tiešām vieni no pirmajiem Latvijā, kuriem ir "iPhone 4"."

Savukārt interneta veikals "Aboluveikals.lv" solīja piedāvāt "iPhone4" modeļus bez operatora piesaistes jau no 13.septembra. Interneta veikala mājaslapā "www.aboluveikals.lv" "iPhone 4" ar 16 gigabaitu (GB) iekšējo atmiņu maksā 629 latus, bet ar 32 GB atmiņu - 719 latus.

LMT piedāvātājiem "iPhone4", visticamāk, būs daudz zemāka cena par pašu aparātu, taču to tirgos komplektā ar balss un datu pārraides abonementiem - jo zemāka telefona cena, jo garākas līgumsaistības un, iespējams, lielāka mēnešmaksa par attiecīgi lielāku datu pārraides jaudu.

Nozares pazinēji norāda, ka blakus oficiāliem un "neformāliem" "iPhone" tirgotājiem ir arī iespējams nopirkt operatoriem nepiesaistītus telefonus ārzemēs un caur starptautiskajiem interneta veikaliem, parasti gan par samērā augstu cenu.

Jau zinots, ka "iPhone4" ir viens no straujāk pārdotiem "Apple" produktiem. Pirmos pāris mēnešos, kopš to sāka tirgot ASV, ir pārdoti vismaz 3,7 miljoni eksemplāru. 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: