iPhone nav pirmais Apple tālrunis
Publicēts 26. novembrī, 2010.
Droši vien to zinās tikai retais, jo par to līdz šim nav runāts, bet tas ir fakts - slavenais iPhone ir jau otrais Apple viedtālrunis.

Par to Holandes ziņu lapā "De Telegraaf" stāsta viens no diviem Apple dibinātājiem Stīvs Vozņaks (Steve Wozniak). Pašu pirmo Apple tālruni kompānija izstrādāja kopā ar vienu no vadošajām Japānas firmām. Apple bija ļoti apmierināta ar izstrādni, bet tirgū to neizlaida, jo aparātam nepiemita viena no "ābola" pamatprasībām - "pārsteigt pasauli". To Vozņaks izklāstījis Hāgā notikušajā zinātniski tehnoloģiskajā samitā. 

 

Visinteresantākā Vozņaka uzstāšanās daļa bija veltīta Google Android. Eksperts salīdzināja to ar Microsoft Windows, un paredzēja, kā pēc dažiem gadiem Android mobilo ierīču tirgū ieņems to pašu vietu, ko Windows datoru tirgū. Android esot apgādāts ar lielāku funkcionalitāti nekā iOS, bet pagaidām nav tik sakārtots kā pēdējais. Bet Vozņaks uzskata, ka attīstības procesā trūkumi tiks novērsti un Androidam ir spoža nākotne. 

Runājot par iPhone, eksperts kā trūkumu atzīmēja tā pārāk ciešo piesaisti pie iTunes. Plusi esot augstā montāžas kvalitāte un darbība bez būtiskiem defektiem. "Ja vajadzīga kvalitāte - iPhone ir nepārprotams līderis," saka Vozņaks, piemetinot, ka iPhone nav domāts kuram katram. Ja vajadzīga masu produkcija - jāizvēlas Android, kuru Google tieši tā arī pozicionējis. 

Runājot par Nokia, Vozņaks atzīmēja jaunu ideju trūkumu kompānijā un ieteica izlaist kaut ko principiāli jaunu, lai galīgi nezaudētu tirgus pozīcijas. 

Stīvs Vozņaks jau daudzus gadus nestrādā Apple, kam par iemeslu bija kontūzija aviokatastrofā 1981. gadā. No tiem laikiem viņš ir pazīstams kā objektīvs dažādu izstrādņu kritiķis.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: