iPhone brīdina par stāvvietu uzraugu tuvošanos
Publicēts 25. janvārī, 2011.
Milzīgi sodi par nelikumīgu automašīnas novietošanu pamudinājuši kādu austrālieti radīt viedtelefonu "iPhone" aplikāciju, kas piedāvā iespēju lietotājiem brīdināt vienam otru, ja tuvumā tiek pamanīti autostāvvietu uzraugi, vēsta "Yahoo News".

Jauno aplikāciju "ParkPatrol" izstrādājis Džozefa Dārlinga uzņēmums, un tā palīdz lietotājiem izvairīties no naudassodiem, kas parasti sasniedz vismaz 82 Austrālijas dolārus (42 latus).

"Es jums varētu parādīt sarakstu ar 20 līdz 30 soda kvītīm, kuras es savā pilsētā ieguvu pagājušajā gadā, būdams parasts šoferis. Man vajadzēja iztērēt tūkstošiem dolāru," sacīja Dārlings.

Pēdējais piliens bija soda kvīts par auto novietošanu viņa paša mājas apkaimē, neskatoties uz to, ka Dārlings par auto novietošanas atļauju katru gadu šķīrās no vairākiem simtiem dolāru.

Jaunā aplikācija ļauj lietotājiem reģistrēties un ziņot par pamanītiem autostāvvietu uzraugiem tikai vienu reizi piespiežot pogu. Pēc šīs vienkāršās darbības uz kartes attiecīgajā vietā parādās uzzīmēta seja ar policista cepuri, kā arī pateicības vārdi.

Aplikācija brīdina arī, ja uzraugi ir pamanīti viņu apkaimē, kā arī pavēsta, cik tuvu viņi atrodas. Ir iespējams uzstādīt paziņojuma saņemšanu, ja uzraugi atrodas 500, 200 vai 100 metru attālumā.

Dārlings pavēstīja, ka bezmaksas aplikācija ir pieejama angļu, vācu, spāņu, portugāļu un franču valodā. Aptuveni 80% aplikācijas lietotāju atrodas Austrālijā, bet tā tiek izmantota arī Anglijā, Spānijā, Francijā un Vācijā.

Tāpat viņš atklāja, ka aplikācija ir diezgan precīza un, piedaloties aktīvam lietotāju lokam, veiksmīgi darbojas 90% gadījumu.

Uzlabotās versijās, kuru izstrāde patlaban tiek pabeigta, tiks iekļauta funkcija, kas brīdinās par automašīnas novietošanas termiņa beigām. Uzņēmums izstrādā arī aplikācijas versiju ar operētājsistēmu "Android" aprīkotiem viedtelefoniem.

Nākamā aplikācija, kura tiks izveidota, ļaus sievietēm ziņot par pievilcīgu vīriešu pamanīšanu.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: