Interneta lietotāju skaits Ķīnā turpina strauji pieaugt
Publicēts 19. jūlijā, 2011.
Interneta lietotāju skaits Ķīnā, kur tas jau ir lielākais pasaulē, šā gada jūnija beigās sasniedzis 485 miljonus, kas ir par 6,1% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, pavēstīja Ķīnas Interneta tīkla informācijas centrs.

 

Centra dati liecina, ka kopš decembra interneta lietotāju skaits Ķīnā palielinājies par 27,7 miljoniem un šobrīd ir vairāk nekā trešdaļa no valsts 1,3 miljardiem iedzīvotāju.

Tikmēr "Twitter" līdzīgā īso sociālo vēstījumu tīkla "Weibo" lietotāju skaits jūnija beigās pieaudzis līdz 195 miljoniem, salīdzinot ar 63,11 miljoniem pagājušā gada nogalē.

To cilvēku skaits, kuri internetu lieto mobilajā telefonā, valstī palielinājies par 14,94 miljoniem - līdz 318 miljoniem.

Par 7,6% palielinājies lietotāju skaits, kas iepērkas internetā, sasniedzot nu jau 172,66 miljonus.

Strauji pieaugošais interneta lietotāju skaits Ķīnā padarījis internetu par forumu, kurā pilsoņi var paust savu viedokli, kas reti vērojams tradicionālajos, valdības stingri kontrolētajos medijos.

Taču interneta nostiprināšanās un ietekme izraisījusi Pekinas bažas par iespējamiem sociāliem nemieriem, un valdība pēdējos gados pastiprinājusi vēl vairāk kontroli pār internetu.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: