Internet Explorer lieto cilvēki ar zemāku IQ
Publicēts 1. augustā, 2011.
Kā liecina jauns pētījums, datora lietotājiem, kas sērfošanai internetā izmanto kompānijas "Microsoft" pārlūku "Internet Explorer", ir zemāks intelekta koeficients (IQ) nekā tiem, kas lieto citus pārlūkus.

 

Pētījumu veica Kanādas kompānija "AptiQuant", iesaistot tajā 101 326 cilvēkus vecumā no 16 gadiem, un sadalot tos grupās pēc viņu lietotā interneta pārlūka.

Kā atklāja rezultāti, pārlūka "Internet Explorer 6" lietotāju vidējais IQ ir aptuveni 80, savukārt pārlūku "Firefox" un "Chrome" lietotāju vidējais IQ ir aptuveni 110. Cilvēki ar vislielāko IQ - 120 un vairāk - lieto pārlūkus "Opera" un "Camino".

Pētījuma rezultāti tika salīdzināti arī ar 2006.gadā veikto testu rezultātiem - toreiz pārlūka "Internet Explorer 6" lietotāju IQ līmenis pārsniedza 100. Arī šogad veiktajā pētījumā atklājās, ka jo jaunāka "Internet Explorer" versija tiek lietota, jo augstāks ir intelekta koeficients. Tas liek domāt, ka drīzāk pastāv saikne nevis starp lietotāju IQ un konkrētajiem interneta pārlūkiem, bet gan lietotāju gatavību atjaunināt pārlūku un pāriet uz jaunāku versiju.

Kā secinājuši pētījuma autori, "personām ar zemāku IQ ir nosliece pretoties pārlūku maiņai vai atjaunināšanai", un ir tikai loģiski, ka cilvēki ar augstāku IQ labprātāk eksperimentē, izvēloties jaunāku programmu vai jau esošās programmas jaunāku versiju.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: