IE9 tiks izlaists šomēnes
Publicēts 2. martā, 2011.
Microsoft interneta pārlūkprogramma Internet Explorer devītā versija šķiet ir veiksmīgi izturējusi testus un praktiskās pārbaudes, un ir gatava doties pasaulē laimi meklēt.

Internet Explorer aizvien saglabā populārākā pārlūka statusu, tomēr tā pozīcijas strauji dilst, kamēr pārējie četri izplatītākie pārlūki pozīcijas nezaudē vai pat strauji uzlabo.

Otrs populārākais pārlūks pasaulē patlaban ir Firefox, tiesa, tā izaugsmes temps ir apstājies un varētu atjaunoties tikai pēc 4. versijas iznākšanas. Tam gan vajadzētu notikt visai drīz, jo beta versija lejupielādēšanai un izmēģināšanai ir pieejama jau diezgan sen. Trešais populārākais šobrīd ir Google piedāvātais Chrome, turklāt tas uz pārējo fona izceļas ar strauju izplatības pieaugumu. Abus līderus tas pagaidām neapdraud, tomēr kāpuma grafika līkne ir visai stāva (skat.resursus).

Internet Explorer 9 beta jeb testa versija tika izlaista vēl pagājušajā gadā un, tā kā caurumi ir aizlāpīti un citi trūkumi izķerti, Microsoft ir gatavi pārlūku oficiāli laist apgrozībā.

Pēc Tomshardware.com informācijas, IE9 oficiāli tiks palaists periodā no 23. līdz 25. martam, bet kā ticamāko datumu portāls min 24. martu, jo tad esot paredzēta Internet Explorer un Windows Live izstrādes nodaļas ģenerālmenedžera Braiena Hola uzstāšanās.

Tai pašā laikā pastāv iespēja, ka nemaz nebūs jāgaida līdz 24. martam, jo saskaņā ar citām baumām Microsoft prezentāciju varētu sarīkot ikgadējā South by Southwest (SXSW) tehnoloģiju konferenču pasākumā, kas notiek Ostinā, Teksasas štatā 14.martā.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: