HP prezentē planšetdatoru TouchPad
Publicēts 11. februārī, 2011.
ASV datoru ražošanas uzņēmums "Hewlett-Packard" (HP) trešdien prezentēja planšetdatoru "TouchPad", kas paredzēts kā konkurents ASV informācijas tehnoloģiju kompānijas "Apple Inc." izstrādātajai ierīcei "iPad".

Ar HP planšetdatoru plašāku sabiedrību iepazīstināja kompānijas vecākais viceprezidents Džons Rubinstīns, kurš savulaik palīdzējis "Apple" izveidot portatīvo mūzikas atskaņotāju "iPod".

"TouchPad" paredzēts kā pirmais planšetdators produktu saimē, kas balstīti uz "webOS" programmatūras platformu, ko mobilo telefonu ražotājs "Palm" sāka izstrādāt pirms pieciem gadiem.

HP pērn iegādājās "Palm" par 1,2 miljardiem dolāru (618 miljoniem latu), analītiķiem uzskatot, ka šis darījums ir paredzēts, lai kompānija spētu iegūt operētājsistēmas platformu, kas tai nodrošinātu iespēju izvērst darbību strauji attīstošajā viedtelefonu un planšetdatoru tirgū.

"TouchPad" sver aptuveni 0,7 kilogramus un ir aprīkots ar 24,6 centimetru lielu ekrānu - šāds pats svars un ekrāna izmērs ir arī "iPad".

Planšetdators aprīkots ar ASV bezvadu tehnoloģiju kompānijas "Qualcomm Inc." izstrādātu procesoru, kas, pēc Rubinstīna teiktā, ir "ārkārtīgi ātrs".

Tomēr HP trešdien nenorādīja, cik "TouchPad" maksās, kad tas šā gada vidū nonāks Eiropas un ASV tirgos.

Planšetdatora programmatūra ir izstrādāta, lai atvieglotu vairāku darbību veikšanu, un tas atbalsta "Adobe Flash" programmatūru, kas bieži tiek izmantota tiešsaistes video aplūkošanai. Tāpat HP planšetdators ir aprīkots ar kameru videozvaniem.

Turpretī "iPad" nav kameras un tas neatbalsta "Adobe Flash".

Analītiķi uzskata, ka HP trešdienas prezentācija ir kārtējā pazīme, ka šis būs "planšetdatoru karu gads".

 

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: