Google tuvāko nedēļu laikā sāks fotografēt ielas Latvijā
Publicēts 28. jūlijā, 2011.
Tuvāko nedēļu laikā Latvijā ieradīsies informācijas tehnoloģiju (IT) kompānijas "Google" automašīnas, lai sāktu fotografēt ielas un objektus "Street View" kartei, šodien paziņoja kompānijas sabiedrisko attiecību pārstāvji.

 

Sākotnēji tiks fotografētas Rīgas, Rīgas apkārtnes, Daugavpils, Jūrmalas, Jelgavas, Liepājas, Jēkabpils, Cēsu, Valmieras, Ogres, Tukuma, Bauskas ielas, kā arī tūrisma objekti, ko ieteikusi Tūrisma attīstības valsts aģentūra. To vidū ir Aglonas bazilika, Rundāles pils, Gaujas nacionālais parks, vecpilsētas, Liepājas tūrisma objekti.

Pagaidām grūti prognozēt, cik ilgu laiku prasīs fotografēšana, taču tiek plānots, ka Rīga "Street View" varētu būt apskatāma pēc aptuveni trīs mēnešiem, paziņoja "Google" preses pārstāve Inga Oliņa.

 Informāciju par fotografēšanas aktivitātēm "Google" apņēmusies sniegt vismaz divas nedēļas pirms to sākšanas, organizējot arī informēšanas kampaņas valsts un reģionālajos medijos, lai skaidrotu sabiedrībai attēlu uzņemšanas un apkopošanas mērķus.

"Google" norādījusi, ka interneta lapā "http://google.lv/streetview" varēs sekot arī automobiļiem un iepazīties ar braukšanas grafiku.

Savāktie fotoattēli tiks rūpīgi apstrādāti un savienoti, norādīja Oliņa un piebilda, ka šis tehnoloģiski sarežģītais process var aizņemt vairākus mēnešus.

Visas kartē redzamās cilvēku sejas tiek izplūdinātas, lai aizsargātu personu privātumu. Ar "ziņot par kļūdu" funkcijas palīdzību pēc kartes ieviešanas cilvēki varēs ziņot par objektu vai subjektu izņemšanu no kartes, aizpildot veidlapu ar precīziem objekta vai subjekta atrašanās parametriem.

Kā ziņots, "Google" dažādu pilsētu ielu līmeņa fotogrāfijas redzamas interneta pakalpojumā "Google Maps" un ar lietojumprogrammu, elektronisko globusu "Google Earth", iedarbinot skatījumu "Street View". Patlaban ar "Street View" funkciju var apskatīt vietas vairāk nekā 30 valstīs pasaulē.

No medijos publicētas informācijas var saprast, ka iedzīvotāju iepriekšēja informēšana par "Google" fotografēšanu esot "koks ar diviem galiem". Reaģējot uz paziņojumiem, dažviet jokdari skrējuši pakaļ "Google" mašīnām, vicinot nepiedienīgus uzrakstus, pat atkailinājušies un apzināti centušies pārvērst lietišķu pilsētas kvartāla ielu iemūžināšanu par balagānu.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: