Google ražos savus telefonus
Publicēts 16. augustā, 2011.
Tā vien šķiet, ka drīz nebūs jomas, kurā savus spēkus nebūs izmēģinājis interneta gigants Google.

 

Interneta meklētājs, e-pasts, mākoņdatošana, sociālie tīkli, reklāma un tagad arī mobilo sakaru ierīču ražošana būs Google dienas kārtībā, jo kompānija esot vienojusies par ASV mobilo telefonu ražotāja Motorola iegādi.

Ja līdz šim Google izstrādātā mobilā platforma Android mājvietu rada tikai partneru ražotās ierīcēs, tad nākotnē varēs iegādāties arī Google telefonus, kas, domājams, funkcionāli un dizainiski tiks veidoti tā, lai atšķirtos no viedtālruņiem, kuros uzstādīta Android platforma un kurus patlaban ražo HTC, Samsung, LG, SonyEricsson un arī Motorola.

Kā norāda Cnet.com, Google jau sen raudzījies mobilo telefonu biznesa virzienā un nu tam piekļuvis, par Motorola iegādi samaksājot 12,5 miljardus ASV dolāru (skaidrā naudā) jeb 40 dolārus par akciju, kas par 63 procentiem pārsniedz akcijas vērtību biržas slēgšanas brīdī piektdien (24,47 dolāri).

Ņujorkas biržas informācija pirms pirmdienas tirdzniecības sesijas atklāšanas liecina, ka Motorola Mobility Holdings Inc. akciju vērtība, salīdzinot ar piektdienu, jau ir uzkāpusi par 14,30 dolāriem jeb 58,3 procentiem.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: