Google radījis konkurentu iPhone
Publicēts 7. janvārī, 2010.
Janvāra sākumā ir plānots laist tirgū pirmo Google mobilo telefonu Nexus One, kas tiek uzskatīts par izaicinājumu, kā arī nozīmīgāko konkurentu Apple iPhone.

Jaunajā Nexus One būs iebūvēta 5 megapikseļu foto un videokamera (ar mehānisko autofokusu un LED zibspuldzi), ko būs iespējams savienot ar Wi-Fi, Bluetooth 2.1. un GPS, akselometrs, magnētiskais kompass. Tas būs aprīkots ar 3,7 collu lielu platekrāna WVGA izšķirtspējas Amoled ekrānu, gaismas sensoriem, Qualcomm QSD 8250 1 GHz procesoru un 512 MB operatīvo atmiņu. Lai rūpētos par labāku trokšņu slāpēšanu, pievienoti tiks divi mikrofoni.

Plānots, ka tālrunis nodrošinās HSDPA mobilo internetu ar ātrumu līdz 7.2 Mb/s un HSUPA mobilo internetu ar ātrumu līdz 5.76 Mb/s.

Nexus one pamatā tiks izmantota Google radītā Android 2.1 sistēma, kas izmantota arī citiem mobilajiem telefoniem, bet Nexus One paredzēts iekļaut ātrāku tās versija.

Nexus One plašās iespējas, pielīdzina to miniatūram datoram, tā cena varētu būt apmēram 199 dolāri veikalos, savukārt iegādājoties to internetā caur Google kontu, tā cena sasniegs 100 dolārus.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: