Google plāno radīt seju atpazīšanas aplikāciju
Publicēts 4. aprīlī, 2011.
Google plāno ieviest mobilo tālruņu aplikāciju, kas tās lietotājam ļautu "notvert" kādas personas sejas vaibstus un tādējādi piekļūt tās personīgajai informācijai no Google Profiles.

Šādu ziņu šonedēļ izplatīja CNN, atsaucoties uz kādu projektam tuvu stāvošu personu. Pats interneta gigants tikmēr šīs ziņas noliedz un apgalvo, ka nekas tamlīdzīgs izstrādāts netiek un par kādu cilvēku vairāk, arī viņa kontaktus, varēs uzzināt tikai tradicionālā ceļā, vēsta PCmag.com.

Tai pašā laikā CNN atzīmē, ka seju atpazīšanas tehnoloģija ir pieprasītākā funkcija aplikācijas Google Goggles lietotāju vidū. Tā ir aplikācija, kas spēj lasīt un pat tulkot tekstu, nolasīt svītrkodu, atpazīt objektus vai atpazīt reklāmas.

Interneta giganta pārstāvis sarunā ar CNN pastāstījis, ka nebūtu īpaši grūti no dažādām interneta vietnēm ievākt informāciju un sejas sasaistīt ar personu vārdiem. Tādējādi informāciju par personu varētu meklēt arī pēc viņa sejas attēla.

Publiskajā telpā gan šādas meklēšanas iespējas netiek un tuvākajā laikā netiks piedāvātas, jo Google kā liels, cienījams uzņēmums nevar atļauties iekulties nepatikšanās, kas saistītas ar personas datu konfidencialitātes prasību pārkāpumiem. Tas gan Google ne visai labi izdodas, jo, kā zināms, kompānija ir bijusi spiesta veikt modifikācijas savā Street View servisā, aizkrāsojot visu redzamo automobiļu numurus, kā arī cilvēku sejas.

"Mēs jau vairāk nekā gadu uzsveram, ka Google Goggles nebūs seju atpazīšanas funkcijas, ja vien nebūs pilnīgas pārliecības, ka netiek pārkāptas personas datu konfidencialitātes prasības," sacījis kāds Google pārstāvis, uzsverot, ka uzņēmumam šobrīd šajā sakarā vairāk neesot ko teikt.

Tai pašā laikā CNN uzsver, ka savas ziņas neatsauks, jo saruna, kurā Google inženieris stāstījis par seju atpazīšanas tehnoloģijas ieviešanu, notikusi, klātesot Google sabiedrisko attiecību cilvēkam, un viņam tobrīd nekādi iebildumi neesot bijuši.

Lai kāds arī būtu šā strīda iznākums, personas datu aizsardzībai interneta giganta speciālistiem ir jāstrādā vairāk nekā nopietni, jo nez vai kāds cilvēks būtu īpaši priecīgs, ja pēkšņi viņa e-pastā kristu kaudze sūtījumu tikai tāpēc, ka kāds viņu nobildējis un tādējādi ticis pie e-pasta adreses.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: