Google plāno atvērt tiešsaistes kinoteātri
Publicēts 31. augustā, 2010.
Interneta gigants "Google Inc." plāno 2010.gada nogalē failu koplietošanas vietnē "YouTube" ieviest maksas filmu demonstrēšanu - sākumā ASV, bet vēlāk arī citās valstīs.

"Google" jau risina sarunas ar Holivudas lielākajām kinostudijām, kas nodrošinātu jauno pakalpojumu ar saturu.

Uzņēmums izmantos savu meklēšanas tehnoloģiju, kā arī "YouTube" popularitāti, lai novirzītu lietotājus uz jauno pakalpojumu. ""Google" un "YouTube" ir globāls fenomens ar kaudzi skatītāju - vairāk nekā jebkurai kabeļu vai satelīttelevīzijai," norādīja kāda informēta persona.

 

Sarunas norisinās jau vairākus mēnešus, taču pēdējo nedēļu laikā tās kļuvušas spraigākas, reaģējot uz konkurences pastiprināšanos mediju un tehnoloģiju kompāniju starpā par kinofilmu un televīzijas programmu digitālo pārraidi. Gaidāms, ka "Apple" šonedēļ prezentēs uzlaboto televīzijas ierīci, kas savieno mājas kinoteātrus ar internetu un kas nākotnē varētu tikt piedāvāta sīkprogrammu izstrādātājiem.

Jaunā "Google" iecere izraisījusi lielu sajūsmu Holivudas filmu kompāniju vidū, kas meklē jaunus ieņēmumu avotus, cenšoties kompensēt sarūkošos DVD pārdošanas apjomus.

Plānots, ka filmas tiks straumētas, nevis piedāvātas lejupielādēšanai, un, lai noskatītos kādu jaunu filmu, interneta lietotājiem būs jāšķiras no aptuveni pieciem dolāriem (2,8 latiem). Filmas būs pieejamas vienlaicīgi ar DVD iznākšanu un to parādīšanos "Amazon.com" un "Apple" veikalā " iTunes Store", kas nozīmē, ka "Google" varētu izmantot jaunāko kases grāvēju panākumus, lai iedarbinātu jauno pakalpojumu.

Kompānija "Google Inc." nopirka vietni "YouTube" 2006.gadā par 1,65 miljardiem dolāru (853 miljoniem latu), taču, neskatoties uz milzīgo popularitāti, līdz šim brīdim tā nav sevi atpelnījusi. Bez amatieru pievienotajiem videofailiem "YouTube" pakāpeniski pievieno arī profesionālu saturu, papildinot to ar pilna garuma televīzijas raidījumiem un filmām, lai pievilinātu reklāmdevējus. 


Komentāri (1)
Mārtiņš: Ja Google noslēgs līgumus un filmas vares skatīties Youtube, tad es būšu viens no potencialajiem klientiem, kas skatīsies filmas youtube. Pieslēgšu savu PC pie LCD televīzora un skatīšos filmas ka lielais :D
31/08/2010 16:13
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: