Google palīdzēs bloķēt nevēlamas interneta vietnes
Publicēts 14. martā, 2011.
Interneta gigants "Google" ceturtdien sāka piedāvāt lietotājiem iespēju izvairīties no nevēlamām interneta vietnēm, tās izslēdzot no meklēšanas rezultātiem.

"Tagad tiek nodrošināts vēl viens veids, kā atrast jūsu meklēto "Google", bloķējot vietnes, kuras jūs nevēlaties redzēt," norādīja kompānijas pārstāvji.

Lietotājiem, kuri atgriezīsies pie "Google" meklēšanas rezultātiem pēc interneta vietnes apmeklēšanas, būs iespēja norādīt, ka tie nevēlas nākotnē to vairs aplūkot.

"Iespējams, meklēšanas rezultāts nebija visai labs, bet reizēm jums var nepatikt interneta vietne kopumā tās aizvainojošā, pornogrāfiskā rakstura vai zemās kvalitātes dēļ," vēsta "Google". "Šādos gadījumos jums tiek piedāvāta iespēja bloķēt konkrētus domēnus no meklēšanas rezultātiem nākotnē."

Pie meklēšanas rezultātos uzrādītajām interneta vietnēm pievienota neliela "bloķēšanas" poga.

Bloķētie domēni tiks saistīti ar lietotāja "Google" kontu.

Tādējādi turpmākajos meklējumos, kuros arī uzrādīsies nevēlamā interneta vietne, tiks parādīta informācija, ka tā ir bloķēta.

Sākot no ceturtdienas, šī iespēja tiek piedāvāta "Google.com" angļu valodas versijām interneta pārlūku programmās "Chrome", "Firefox" vai "Internet Explorer".

Drīzumā tā tiks piedāvāta arī citu valodu versijās un citām interneta pārlūku programmām.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: