Google maksā "caurumu" meklētājiem
Publicēts 11. novembrī, 2010.
Google sāk izmēģinājuma programmu, kuras mērķis ir kompānijas vietņu, piemēram, Blogger vai YouTube, drošības uzlabošana. Pētnieki saņems naudu par ievainojamību atrašanu.

Šī iniciatīva paplašina iepriekšējo programmu, kuras ietvaros Google maksā tiem hakeriem, kuri atrod ievainojamības interneta pārlūkprogrammā Chrome. Atlīdzības summa ir no 500 līdz 1337 ASV dolāriem.

 

Par ievainojamību meklēšanu interneta vietnēs Google jau piedāvā 3133,7 dolārus, taču uz tik lielu naudu var cerēt vienīgi visnopietnāko ievainojamību atradēji. Par mazāk svarīgu kļūdu uziešanu var saņemt, lielākais, 500 dolāru.

Var iesniegt visdažādākās ievainojamības – XSS, XSRF, autorizācijas apiešanas iespējas, toties naudu nevarēs nopelnīt ar pakalpojumatteici un sociālās inženierijas trikiem. Ja ievainojamības atradējs izpaudīs ziņas par to, pirms Google šo ievainojamību būs novērsusi, tad naudu viņam neredzēt kā savas ausis.


Komentāri (1)
discover: Šis man šķiet ir pats labakais veidz kā atrast caurumus sistemā. Jo lietotāji, hakeri vislabak zin kur ir caurumi. Un ja vel tu par to saņem naudu, tad jau tas ir super!
11/11/2010 15:12
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: