Google atklāj tīmekļa grāmatnīcu
Publicēts 8. decembrī, 2010.
ASV interneta kompānija "Google" pirmdien atklāja tīmekļa grāmatnīcu "eBookstore", tādējādi piesakot konkurenci šīs nozares gigantam "Amazon".

"eBookstore" būs iespējams iegādāties simtiem tūkstošus digitālo grāmatu no vadošajām izdevniecībām, tostarp "Macmillan", "Random House" un "Simon & Schuster".

No nākamā gada iecerēts tīmekļa tirgotavu paplašināt starptautiskā mērogā.

Visas grāmatas "Google" uzturēs interneta "mākonī", un tās būs pieejamas lasīšanai ar ikvienu internetam piesaistītu datoru. Tāpat šo grāmatu lasīšanai būs derīgas bezmaksas aplikācijas "Apple" produktiem "iPhone", "iPad" un "iPod Touch", kā arī viedtelefoni ar "Android" programmatūru.

"eBookstore" iegādātās grāmatas būs iespējams lasīt ar tādiem elektronisko grāmatu lasītājiem kā "Sony Reader" un "Barnes & Noble" izstrādāto "Nook", taču nevarēs izmantot "Amazon" radīto "Kindle".

"Google" uzskata, ka vairums lietotāju dos priekšroku grāmatu lasīšanai tīmeklī, izmantojot viņiem pieejamo ierīci, līdzīgi kā tiek pārbaudītas "Gmail" elektroniskā pasta kastītes.

"Jūs varēsiet saglabāt grāmatas bibliotēkā "mākonī" un izmantot savu "Google" kontu, lai tām piekļūtu no jebkuras vietas ar interneta starpniecību," skaidro uzņēma pārstāve Dženija Hornunga. "Pieskaitot arī bezmaksas grāmatas, kopumā [grāmatu] skaits pārsniedz trīs miljonus."

"Es domāju, ka pēc dažiem gadiem mēs jebkurā grāmatnīcā iegādāsimies elektroniskās grāmatas, tās uzglabāsim virtuālā plauktā un lasīsim, izmantojot jebkuru ierīci," savukārt prognozē "Google Books" tehnoloģiju direktors Džeimss Krofords. "Šis brīdis ir vīzijas sākums."

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: