"Feisbukā" brīvdienās augšupielādēti 750 miljoni foto
Publicēts 5. janvārī, 2011.
Sociālā tīkla "Facebook" lietotāji Jaungada brīvdienās savās lapās izvietojuši 750 miljonus fotogrāfiju, raksta informācijas tehnoloģiju (IT) portāls "TechCrunch".

Portāls atsaucas uz "Facebook" mārketinga direktores Rendijas Cukerbergas paziņojumu sociālā tīklā "Twitter", ka 750 miljoni fotogrāfiju bijis jauns rekords. Cukerberga ir "Facebook" dibinātāja Marka Cukerberga māsa.

Arī biznesa portāls "Nozare.lv" novēroja, ka brīvdienās savairojās Latvijas "Facebook" lietotāju izvietoto fotogrāfiju skaits. Tās pārsvarā attēloja Jaunā gada gaidīšanu - ģimenes viesības, salūtu Rīgas centrā, kā arī dažādas izklaides dienas laikā - bērnus slēpju trasē, apsnigušo dabu u.tml.

"TechCrunch" raksta, ka statistika par "Facebook" lapās glabāto fotogrāfiju apjomu ir skopa, taču jūlijā kompānija teica, ka lietotāji ik dienas ievietojot ap 100 miljonu fotogrāfiju. Portāls lēš, ka iepriekšējais digitālo attēlu "augšuplādēšanas" rekords varētu būt bijis ap 31.oktobri, kad ASV svin Helovīnu svētkus un lietotāji ievietoja attēlus ar saviem bērniem vai sevi Helovīnu tērpos.

Portāls norāda, ka interneta digitālo fotogrāfiju glabātuve "Flickr" 2010.gada septembrī informēja, ka tajā izvietota piecmiljardā fotogrāfija. Ja "Facebook" lietotāji turpinātu izvietot fotogrāfijas Jaungada brīvdienu tempos, tad šādu skaitli, piecus miljardus, sasniegtu dažās dienās, raksta "TechCrunch."

Lēš, ka "Facebook" patlaban ir tuvu pie 600 miljons lietotāju. Sociālais tīkls dibināts 2004.gadā, kad Cukerbergs bija students Hārvarda universitātē. Viņš projektu sākotnēji bija iecerējis kā elektronisku "bilžu grāmatu", kur Hārvardā studējošiem novērtēt vienam otra pievilcību. Par "Facebook" pirmsākumiem uzņemta arī Latvijā rādītā amerikāņu filma "Sociālais tīkls".

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: