Facebook mēģinājis iegādāties Twitter
Publicēts 4. janvārī, 2011.
Mikroblogošanas vietne "Twitter" 2008.gadā noraidījusi iegādes piedāvājumu 500 miljonu dolāru (265,5 miljonu latu) apmērā no sociālā tīkla "Facebook", vēsta laikraksts "Financial Times".

Nedēļas nogalē laikrakstā publicētajā intervijā "Twitter" līdzdibinātājs Bizs Stouns norādīja, ka tā vēlējusies kļūt ne tikai par populāru interneta vietni, bet arī dzīvotspējīgu biznesu, nevis par kādas citas kompānijas pārņemšanas objektu.

"Mēs esam izveidojuši kaut ko, ko cilvēki novērtē," sacīja Stouns. "Taču mēs no tā vēl neesam izveidojuši biznesu, un mēs to ļoti vēlamies panākt."

"Financial Times" raksta, ka "Facebook" vadītājs un līdzdibinātājs Marks Cukerbergs par "Twitter" iegādi piedāvājis 500 miljonus dolāru "Facebook" akcijās.

Taču Stouns uzsvēra, ka "Facebook" nav nekas tāds, ko mikroblogošanas vietnes trīs līdzīpašnieki - Stouns, Evans Viljamss un Džeks Dorsijs - vēlētos.

Savukārt laikraksts piebilst, ka "Twitter" vairāk nekā četrus gadus pēc tā izveides joprojām nav sācis gūt peļņu.

Decembra vidū "Twitter" paziņoja, ka kompānija saņēmusi ievērojamas investīcijas no investoru grupas, kas vietni novērtējusi 3,7 miljardu dolāru (1,9 miljardu latu) apmērā.

"Twitter" izveidots 2006.gadā, lai vietnes lietotāji varētu rakstīt īsu vēstījumu maksimāli 140 zīmju garumā un to izplatīt starp citiem lietotājiem, kas seko ierakstiem.

Uz 1.novembri vietnes reģistrēto lietotāju skaits veidoja 175 miljonus.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: