Facebook izstrādā savu tālruni
Publicēts 20. septembrī, 2010.
Kompānija Facebook veido mobilo tālruni, atsaucoties uz informācijas avotu, kurš ir pazīstams ar šo projektu, vēsta TechCrunch.

Izskatās, ka Facebook gatavo programmu nodrošinājumu, bet pašu ierīci pasūtīs kādam lielam tālruņu ražotājam. Izstrādi vada viens no interneta pārlūkprogrammas Firefox radītājiem Džo Hjuits un bijušais projekta Chrome OS loceklis Metjū Papakiposs.

 

Pēdējais Chrome OS komandu pameta vēl pēc tās izstrādāšanas beigām. Abi šie speciālisti labi orientējās operētājsistēmu izstrādē. Hjuits savulaik strādājis kompānijā Parakey, par kuras galveno produktu bija jākļūst interneta operētājsistēmai. Viņš arī projektējis visus Facebook interneta pielikumus smartfonam iPhone.

Pēc TechCrunch rīcībā esošās informācijas, Facebook tālruņa izstrāde tiek turēta stingrā noslēpumā. Par to nezina pat vairums kompānijas darbinieku.

Facebook ir pasaulē lielākais sociālais tīkls, kuram pievienojušies vairāk nekā 500 miljoni lietotāju. Līdz šim tas aprobežojās tikai ar savu interneta pielikumu izstrādi un savas ierīces neveidoja.

Facebook netiešais konkurents Google savukārt jau ir izlaidis savu smartfonu Nexus One. Pašlaik visi Nexus One eksemplāri ir izpirkti, bet par jauniem Nexus modeļiem pagaidām nekas nav dzirdams. 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: