Facebook apdraud Google?
Publicēts 14. septembrī, 2010.
Interneta lietotāju paradumu pētījums atklājis, ka ASV iedzīvotāji krietni vairāk laika pavada sociālajā portālā Facebook, nekā visos Google piederošajos portālos kopā ņemot.

The Register ziņo, ka ASV interneta lietotāji Facebook pavadījuši 41,1 miljonu minūšu jeb 9,9 procentus no interneta vidē pavadītā laika, savukārt Google lapās, ieskaitot ne tikai Google meklētāju un Gmail, bet arī Youtube, - 39,8 miljonus minūšu jeb 9,6% no internetā pavadītā laika.

 

Facebook lietotāju skaits nemitīgi aug, uz ko Google atliek noskatīties ar skaudību un prātot, kādēļ pašu socializēšanās vietnes, proti, Orkut un Buzz, tā arī nav spējušas nostāties stabili uz kājām.

Tagad interneta gigants gatavo jaunu sociālo portālu Google Me, kurā spēlītēm būs tikpat liels svars kā kontaktu dibināšanai un draugu loka uzturēšanai.

Lai projekts būtu veiksmīgs, Google jau esot sākuši pārrunas ar vairākām interneta spēļu kompānijām. Tostarp The Wall Street Journal min Playdom Inc., ko nesen iegādājās Disney, Playfish, kas pieder Electronic Arts, kā arī Zynga spēļu tīklu, kas ir plaši pārstāvēts Facebook vidē.

Tāpat var atzīmēt, ka bez Facebook lietotāju skaita pieauguma Google satrauc arī sociālā portāla spēja piesaistīt reklāmdevējus.

Interneta pētījumu kompānijas comScore dati liecina, ka Facebook un Google ir divas populārākās interneta vietnes ASV, turklāt to lietošanas apmēri gada laikā ir krietni pieauguši - tagad portālos cilvēki pavada 9,9 un 9,6 procentus sava laika, bet pirms gada tie abos gadījumos bijuši tikai apmēram pieci procenti. 


Komentāri (2)
Argh: skats no citas puses - stulbeņu skaits pieaug..
14/09/2010 13:17
Mārtiņš: Apdraudēt neapdrauda, bet zaudējumus noteikti ka rada..
15/09/2010 10:22
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: