Dzērājšoferus publiski kauninās Facebook
Publicēts 19. janvārī, 2011.
Savulaik ir redzēti ziņu sižeti par tiesu sistēmu ASV, kurā tiesneši dažkārt izvēlas ne visai tradicionālus sodīšanas paņēmienus, piemēram, likt noziedzniekam stāvēt ielas malā ar plakātiem "Es esmu dzērājšoferis", "Es veikalā zagu krūšturi" un tamlīdzīgi.

Tagad kāda pilsēta Kalifornijas štatā vārētu kļūt par pionieri likumnepaklausīgo amerikāņu kaunināšanā, jo plāno ieviest izmaiņas likumdošanā, kas ļautu sociālajā vietnē Facebook ievietot informāciju par ikvienu dzērājšoferi vai cilvēku, kurš pie stūres sēdies narkotiku reibumā.

Kā raksta tgdaily.com, Hantingtonbīčas amatpersonas patlaban lemj par šādas prakses īstenošanu, taču pašvaldības pārstāvis Devins Dvaijers ir pārliecināts, ka tas būtu pareizs solis, kas pilsētas iedzīvotājiem ļautu justies drošākiem.

"Ja dzīvību glābšanas nolūkā ir nepieciešama citu cilvēku kaunināšana, esmu gatavs to darīt. Ceru, ka tas atturēs citus no apreibināšanās un sēšanās pie stūres," saka Dvaijers.

Nav zināms, vai Dvaijeram izdosies īstenot savu ieceri, jo viņš jau esot izjutis pretestību, un daudz ticamāka ir atkārtota konkrēta dzērājšofera pārkāpuma ievietošana Facebook.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: