Divu displeju planšetdators studentiem
Publicēts 4. jūnijā, 2010.
Kompānija "Kno Ink." izstrādājusi tāda pat nosaukuma planšetdatoru, kas paredzēts īpaši studentiem. Dienvidkalifornijā izstādē "D8" demonstrētā planšete, kas atvērtā veidā atgādina grāmatu, satur divus augstvērtīgus 14" 1440x900 displejus. Ierīce ļauj ērti pārlūkot uzreiz divas pilnizmēra lapas bez "skrollēšanas". Ar "stylus" palīdzību uz tā var arī rakstīt.

Teorētiski, ja uz viena no displejiem ieslēdz virtuālo klaviatūru, "Kno" var transformēt parastā laptopā. Diemžēl ierīces svars - ap 2,5 kg - daudziem varētu likties par lielu. 

Bez elektronisko grāmatu funkcijas paredzētas daudzas citas, studentiem piemērotas programmas, kalendārs, mapes lekciju un videomateriālu glabāšanai u.c. Kompānija noslēgusi līgumus ar izdevniecībām "Pearson", "McGraw Hill Education", "Cengage Learning", "Wiley", lai viņu grāmatas būtu pieejamas "Kno" lietotājiem. 



Tehniski planšete "Kno" veidota uz "NVIDIA Tegra" bāzes ar 16 GB SSD. Operētājsistēma ir pašu radīta, uz "Linux" kodola bāzes. Ierīce satur pilnvērtīgu interneta pārlūku, padomāts arī par "Adobe Flash" un HTML 5 atbalstu. Pagaidām "Kno" vēl ir prototipa stadijā. Plānots, ka planšetdators veikalos nonāks vēl līdz šā gada beigām.

Plānotā cena - lai arī zem 1000 ASV dolāriem, varētu būt pārāk augsta studentam.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: