Diena sākas ar e-pasta pārlūkošanu
Publicēts 1. jūlijā, 2011.
Datora un interneta lietošana ir kļuvusi par neatņemamu ikdienas rutīnas sastāvdaļu, un piektā daļa Latvijas interneta lietotāju dienu sāk ar e-pasta vai sociālo tīklu pārbaudīšanu, liecina Lattelecom un tirgus izpētes aģentūras TNS Latvia veiktais pētījums.

 

Piektā daļa jeb 21 %  atzīst, ka e-pasta un sociālo tīklu pārbaudīšana vienmēr ir viena no pirmajām lietām, ko viņi izdara no rīta, savukārt lielākā daļa jeb 48% interneta lietotāju atzīst, ka šādi savu dienu sāk dažreiz, informēja Lattelecom Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu vadītāja Līga Bite.

Lattelecom komercdirektore Kerli Gabriloviča uzskata, ka pētījuma rezultāti pierāda augošo interneta lomu cilvēku ikdienā un nepieciešamību pēc attīstītas infrastruktūras, un norāda - Lattelecom pēdējos gados ir nopietni investējis optiskā tīkla attīstībā, un šobrīd jaudīgs internets ir pieejams jau vairāk nekā 360 000 mājsaimniecību.

Pieaugot viedtālruņu, klēpjdatoru un plaukstdatoru popularitātei, pieaug arī interneta patēriņš un prasības pret interneta pieslēguma jaudu, līdz ar to daudziem piemērotākais un ērtākais ir WiFi bezvadu internets.

Tiem interneta lietotājiem, kam ir augstas prasības pret interneta ātrumu, vislabākais risinājums ir ātrs un jaudīgs fiksētais internets, kas papildināts ar bezvadu jeb WiFi risinājumu un ļauj internetu ērti izmantot visā mājā un arī ārpus telpām.

Lattelecom un TNS Latvia pētījuma dati rāda, ka gandrīz ceturtā daļa interneta lietotāju jeb 24% respondentu jau šobrīd mājas izmanto WiFi jeb bezvadu internetu, un trešdaļa no tiem jeb 33,7% WiFi tīklam mājās ir pieslēguši trīs un vairāk ierīces.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: