Daudz sēžot "draugos", var palikt bez draugiem
Publicēts 8. oktobrī, 2010.
Amerikāņu zinātnieks Kristofers Sibona atklājis, ka neatbilstošas blakus nodarbes sociālajos tīklos var novest pie draugu pulka sašaurināšanās.

Pētījumu Sibona veicis, vērojot notiekošo pasaules mēroga sociālajos tīklos Facebook un Twitter, taču to tikpat labi var attiecināt arī uz citiem sociālajiem tīkliem, un zinātnieka secinājumi ir visai interesanti.

Izrādās, ka pārlieku uzstājīga vēlme socializēties, piemēram, runāšana par neko, bezjēdzīgi ieraksti, kārtējā tīksmināšanās, cik garšīgi bijuši griķi ēdnīcā, var novest pie atsvešināšanās un vientulības virtuālajā vidē. "Simtais ieraksts par mīļāko rokgrupu vairs nav interesants," atzīmē Sibona, kurš izsekojis vairāk nekā 1500 Facebook lietotājus, kas vienlaikus lietojuši arī virtuālo īso ziņojumu dēli Twitter.

Ar politiku - uzmanīgi

Pēc Sibonas novērojumiem otrs biežākais cēlonis, kādēļ cilvēks tiek izslēgts no draugu loka, ir viņa politiskie un reliģiskie uzskati, bet trešais biežākais izdzēšanas cēlonis - rasistiski izteicieni. Vai ir pamats apšaubīt zinātnieka minētos "atdraudzēšanās" iemeslus? Protams, nē, jo reliģija, politika un rasisms visi kā viens pat karu var izraisīt, nemaz nerunājot par dažos kilobaitos mērāmas podziņas nospiešanu virtuālajā vidē, lai tikai kāda persona vairs nepiedrazotu tavu ikdienu ar savām gudrībām.

Tāpat globālā tīmekļa pētnieks norāda, ka uzmanīgiem attiecībā uz savu uzskatu paušanu sociālajos tīklos vajadzētu būt arī tiem cilvēkiem, kas meklē darbu, jo var gadīties, ka pie kārotā amata neizdodas tikt tikai neatbilstošas politiskās nostājas vai jēlību dēļ.


Komentāri (1)
SEO: Piekrītu teikumam par darbu. Darba devēji aizvien biežāk aplūko potenciālā darbinieka Draugu, Facebook un Twitter profilu un sarakstes pirms pieņem lēmumu par pieņemšanu darbā. Esiet uzmanīgi ko rakstiet!
13/10/2010 05:14
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: