Cik maksā programmētājiem Krievijā?
Publicēts 31. maijā, 2010.
Piedāvājam ieskatu pētījuma rezultātos par programmētāju darba algām Krievijā, ko apkopojis darba vakanču portāla SuperJob.ru pētījumu centrs.

Pētījums tika veikts nominācijā "Java programmētājs", ņemot vērā šīs valodas izaugsmi mūsdienās. Java programmētāja pienākumos ietilpst programmas arhitektūras veidošana konkrētai platformai, programmas moduļu un integrēto pielikumu veidošana, programmas koda optimizācija. Vēl jāprot nodrošināt pilnu atbalstu savām programmām, jauninājumu un tehniskās dokumentācijas izgatavošanu. 

Tātad vidējā alga, ko profesionālam Java programmētājam piedāvā Maskavā, ir 1500 Ls mēnesī. 

Ja tālāk no centra, jo algas mazākas: "ziemeļu galvaspilsētā" Sanktpēterburgā - 1300 Ls, bet novadu centros vairs tikai 650-1000 Ls.

"Jaunajam programmētājam" jābūt ar vismaz nepabeigtu augstāko izglītību IT vai tehniskā nozarē, un programmēšanas pieredzi vismaz gadu. Viņam jāzina objektorientētās Java programmēšanas pamati, jāmāk darboties ar datubāzēm, serveriem, kā arī jāpārvalda angļu valoda, lai brīvi varētu lasīt tehnisko dokumentāciju.

Šādam iesācējam Maskavā piedāvā 650-1100 Ls lielu algu, bet citur Krievijā 300-750 Ls. 

Nākamais līmenis ir Java programmētājs ar vismaz divu gadu stāžu, kurš pārzina interneta aplikācijas un spēj rakstīt programmas J2EE vai J2SE platformām, pārzina datubāzes vadības sistēmas utt. - tādam Maskavā maksā 1600-1700 Ls, citur 850-1450 Ls. 

Augstākais līmenis ir Java programmētāji ar stāžu virs trim gadiem, kuru prasmes apliecina atzīti kvalifikācijas sertifikāti. Šādam speciālistam jāprot projektēt IT sistēmas un izveidot tehnisko dokumentāciju, jābūt pieredzei darbā ar daudz-līmeņu programmām utt.

Būtisks pluss šādam darbiniekam ir prasme vadīt kolektīvu. Programmēšanas dūži Maskavā var cerēt uz 2250 Ls lielu mēnešalgu, citur - 1100-2000 Ls.

Java programmētāju "kontingents" ir gados jauns: 59% šās nozares darba meklētāju ir vecumā līdz 30 gadiem. Sieviešu te ir pavisam maz - tikai 6%. 84% ir ar pabeigtu augstāko izglītību. Angliski brīvi runā 30%. 



Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: