'Capital' plāno ražot planšetdatorus
Publicēts 1. februārī, 2011.
Informācijas tehnoloģiju uzņēmums AS "Capital", kas ražo portatīvos datorus "Gauja", plāno ražot arī planšetdatorus.

Uzņēmums jau ir izstrādājis prototipus, bet pagaidām nonācis zināmā strupceļā, jo nav skaidrs, vai labāk taisīt vienkāršas iekārtas, vai arī sarežģītas un funkcionāli bagātas, biznesa portālam "Nozare.lv" teica "Capital" valdes priekšsēdētājs Ivars Putniņš.

Pēc viņa teiktā, ar lielāku funkcionalitāti varētu cerēt uz lielāku tirgus segmentu, taču tad arī ir augstāka cena, tāpēc uzņēmums ir mazliet piesardzīgs. Liela nozīme ir arī satura attīstībai, jo bez tā, viņaprāt, lielas jēgas no ierīces nav. "Ja pildīsies saturs, sekosim līdzi laikam un mēģināsim radīt ierīci," vērtēja "Capital" vadītājs.
Viņaprāt, laika ziņā tas ir gada jautājums.

"Tas būs neizbēgams attīstības process, jautājums - kad," preses konferencē teica Putniņš.

"Latvijas tirgus ir augošs, perspektīvs, un, kad sajutīsim, ka tas tā ir, noteikti darīsim. Apmēram zinām, ko mums vajag, bet mazliet gaidām saturu un reakciju no tirgus, ko patērētājs gribēs. Mazā tirgus dēļ nevaram domāt par diviem modeļiem, jo tas ir pārāk dārgi. Vispirms jārada viens," "Nozare.lv" teica "Capital" vadītājs.

Viņaprāt, "Apple" planšetdatoru "iPad" oficiālā tirdzniecības sākšana Latvijā radīs grūdienu satura ziņā. Tā satura radītājiem ļaus novērtēt potenciālo interesentu loku.

Putniņš arī uzskata, ka liels ieguvums būtu gan dažādu enciklopēdiju un pavārgrāmatu, gan arī mācību grāmatu un citu materiālu izdošana planšetdatoriem pielāgotā veidā. Viņš norādīja, ka mācību programmas mainās bieži un valsts apmaksāto grāmatu izdošana elektroniskā veidā būtu labāka. "Šodien mainās mācību programma, rīt tā pieejama visiem skolēniem," ieguvumu raksturoja Putniņš.

Viņš pieļāva, ka pamatskolām to varbūt nevajadzētu, bet augstskolās un vidusskolās tas būtu labs risinājums.

Putniņš stāstīja par "Capital" pieredzi ar uzņēmuma izdoto grāmatu "Bākas Latvijā", kas arī pārveidota digitālā formātā. Grāmatu, kurā teksts ir arī angļu valodā, varētu pārdot arī citās valstīs, un cena, salīdzinot ar drukāto grāmatu, var atšķirties desmit reizes.

Kā ziņots, "Capital" ir oficiālais "Apple" tirgotājs Latvijā un 28.janvārī sāka tirgot "Apple" planšetdatorus "iPad". Latvijā "Capital" pirmajās dienās pārdevis vairākus desmitus "iPad", informēja uzņēmuma "Apple" produktu līnijas vadītājs Hardijs Sametis.

Pirmajos divos mēnešos trīs Baltijas valstīs plānots pārdot aptuveni 2500 "iPad", savukārt Latvijā - aptuveni 700.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: