Britu parlamentā runu lasīšanai izmanto iPad
Publicēts 31. martā, 2011.
Britu leiboristu partijas deputāte Kerija Mekkārtija kļuvusi par pirmo britu parlamentārieti, kas parlamenta apakšnamā "House of Commons" nolasījusi runu no sava planšetdatora "iPad", raksta informācijas tehnoloģiju (IT) portāls "The Register".

Mekkartija savu runu bija sagatavojusi uz papīra, bet viņai nācies tik ilgi gaidīt savu kārtu uzstāties, ka deputāte to nedaudz pārrakstījusi ar savu "iPad" un nodomājusi laboto tekstu lasīt no elektroniskās ierīces displeja.

"The Register" norāda, ka parlamenta plenārsēdēs ir aizliegts ienest portatīvos datorus, taču nav aizliegts ienest elektroniskas ierīces, kas ir mazākas par A4 formāta papīra loksni. "iPad" ir mazāka izmēra nekā A4 loksne.

Mekkārtija jau agrāk pazīstama kā "digitālā parlamentāriete", jo regulāri lieto īso vēstījumu sociālo tīklu "Twitter" un raksta blogu.

"The Register", kas pazīstams ar savu ēverģēlīgo stilu aprakstot dažādus ar IT saistītus notikumus, planšetdatoru virsrakstā angļu valodā nosaucis par "glāstamplāksnīti" (fondleslab). Angļu valodā gan vārds "fondle" līdzinās jēdzienam "gramstīties". Mekkārtiju portāls pasludinājis par "iPad princesi".

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: