Brāļi Šici Latvijai atnes sudrabu
Publicēts 18. februārī, 2010.
Brāļi Andris un Juris Šici trešdien Vistlerā izcīnīja olimpisko sudraba medaļu kamaniņu braukšanā divnieku ekipāžām. Par olimpiskajiem čempioniem kļuva austrieši Volfgangs un Andreass Lingeri

Brāļiem Šiciem abos braucienos bija izcils starts (otrais labākais), taču otrajā braucienā trases pirmajā pusē tika pieļauta neliela kļūda, kā dēļ lejasdaļā neizdevās sasniegt tik lielu ātrumu, lai varētu pretendēt uz zelta godalgu (trešais labākais laiks braucienā). Taču pēc tam izcilu braucienu veica brāļi Lingeri, no kuriem Šici divu braucienu summā atpalika par 0,264 sekundēm.

«Tagad vēl grūti pateikt, kā jūtos. Jāpaiet laikam, lai noskaidrotos prāts un saprastu, ka olimpiskais sudrabs ir izcīnīts. Tas ir tik fantastiski, nav pat aptverams!» sarunā teica Juris.

«Uz medaļu gājām, cīnījāmies un to izcīnījām. Pārsteigums tas ir, jo šet neviens nav atbraucis tāpat vien. Bet pēc treņiem jau zinājām, ko varam. Šī ir ātra trase un ātrās trasēs mums kamanas tiešām labi iet,» turpināja Juris.

Bronzas medaļas izcīnīja vācieši Patriks Laitners/Aleksandrs Rešs, kuri pēc pirmā brauciena bija tikai piektajā vietā. Otrajā mēģinājumā viņi pārsteidza ar izcilu sniegumu un apsteidza savus tautiešus Andrē Floršucu/Torstenu Vustlihu un itāliešus Kristianu Oberštolcu/Patriku Grūberu.

Mūsu jaunā ekipāža Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš divu braucienu summā izcīnīja 12.vietu.

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: