Black Ops - pārdotākā spēle datorspēļu vēsturē
Publicēts 16. martā, 2011.
Kara spēle "Call of Duty: Black Ops" ir kļuvusi par visvairāk pārdoto datorspēli industrijas vēsturē, raksta informācijas tehnoloģiju (IT) portāls "TheRegister".

Portāls šādu apgalvojumu balsta uz 13,7 miljonu pārdotām vienībām ASV, kopš pērn rudenī sākās spēles tirdzniecība. Šajā rādītājā ietilpst spēles, kas pārdotas gan konsolēm, gan lietošanai parastos datoros. Pērn vien no "Black Ops" pārdošanas ieņemts miljards dolāru (510 miljoni latu).

Spēlētāji iedzīvojas kāda amerikāņu speciālo uzdevumu vienības karavīra murgainās atmiņās attēlotās epizodēs, kur karavīrs piedalījies dažādās kaujās un operācijās Kubā, Padomju Savienībā, Vjetnamā un citviet pasaulē. Spēli spēlē, iejūtoties šī karavīra lomā, rīkojoties ar dažādiem ieročiem, lecot no lidmašīnām, laižoties ar virvi no klintīm un ēkām un piedzīvojot sprādzienus, spīdzināšanu ienaidnieku rokās, kautiņus un pat izlaušanos no ieslodzījuma Vorkutas soda nometnē.

"Black Ops" izstrādātājs ir spēļu ražotājs "Activision Blizzard", kura vadītājs Bobijs Kotiks ir nonācis nozares kritiķu krustugunīs, neskatoties uz spēles un uzņēmuma panākumiem, raksta "The Register". Kotikam pārmet kara spēļu sērijas "Call of Duty" attīstības pārforsēšanu, cenšoties ik pa laikam palaist jaunu "grāvēju", kamēr, ka brīdina kritiķi, mērķauditorijai tas apniks.

Tomēr "The Register" norāda, ka, ņemot vērā 27 miljonus klientu, "Activision Blizzard" diez vai būtu jāsatraucas.

Agrākās "Call of Duty" sērijas spēlēs bija iespējams izspēlēt Otra pasaules kara kājnieku kaujas, kā arī fiktīvus kara scenārijus divās "Modern Warfare" jeb modernas karadarbības spēlēs.

Pārliecinājāmies, ka arī Latvijā "Black Ops" ir populāra starp jauniešiem, lai arī samērā dārgās "Microsoft" konsoles "Xbox 360" un "Sony" ražotā "Playstation 3" nav tik plaši izplatītas kā ASV un Rietumeiropā. Par šo un citām spēlēm raksta un apmainās komentāriem vairākās specializētās interneta vietnēs, tostarp "levelup.lv", "konsoles.lv", "games.lv" un citi.

Spēļu konsoles ir specializētas ierīces tikai spēļu spēlēšanai ar īpašām vadības ierīcēm. Konsoles jāpieslēdz lielam monitoram vai televizoram, lai panāktu maksimālu klātbūtnes efektu. Jaunākās "Call of Duty" sērijas spēles var spēlēt internetā ar citiem spēlētājiem, krājot punktus un apgūstot dažādas spējas, panākumus un jaunas ieroču grupas.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: