Austrālijā aicina studentiem izdalīt iPad
Publicēts 8. martā, 2011.
Austrālijas Melburnas universitātes viena no koledžām pēc veikta pilotprojekta ieteikusi visiem koledžas studentiem izdalīt planšetdatorus "iPad" kā mācību un saziņas līdzekli, raksta Austrālijas informācijas tehnoloģiju (IT) portāls "Delimiter".

Universitātes "Trinity" koledža veikusi sešus mēnešus ilgu testu, izdalot 44 studentiem un mācībspēkiem katram savu "iPad". Ziņojumā par pilotprojektu universitāte raksta, ka 80% studentu un 72% pasniedzēju atzinuši planšetdatoru par ļoti noderīgu mācībās un darbā.

Paralēli tika testēti portatīvie datori un "Samsung" planšetdators "Galaxy Tab", kā arī daži e-grāmatu lasīšanas rīki, taču, kā raksta "Delimiter", "iPad" testos uzvarējis.

Pilotprojekta beigu dokumenta autori ieteikuši pakāpeniski ieviest "iPad" kā obligātu studiju atbalsta rīku visiem 700 un 800 koledžas studentiem.

Tomēr pilotprojektā arī konstatēts, ka planšetdators nevar pilnībā aizstāt portatīvos un galda datorus, tāpat konstatēts, ka ir grūti pārnest informāciju no viena "iPad" uz otru. To var izdarīt, tikai pieslēdzot planšetdatoru citam datoram, visticamāk, "Apple" ražotai "Macintosh" sērijas ierīcei.

"Delimiter" arī raksta, ka Melburnas universitātes projekts nav vienīgais Austrālijā. Adelaides universitātē jau nolemts ar 2011.gadu visiem eksakto zinātņu studentiem izdalīt "iPad" datorus.

No portāla raksta neizriet, kas apmaksās "iPad" iegādi, taču universitātes tos un citus "Apple" produktus var pirkt vairumā ar izglītības iestādes atlaidi. Agrāk, kad daudzas ASV universitātes sāka pieprasīt, lai jauno studentu rīcībā būtu "Macintosh" datori, izmaksas dalīja dažādi, datorus "dāvinot" un faktiski iekļaujot vairāku desmitu tūkstošu dolāru (latu) lielajā studiju naudā (privātajās mācību iestādēs), vai arī daloties izmaksās ar studentiem.

Austrālijas pilotprojekts noticis pirms "iPad2" parādīšanās tirgū, kas paredzēta 11.martā, taču lietojamības ziņā mācību nolūkos starp abām ierīcēm nav lielas atšķirības.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: