Atklāts pirmais Android trojānis
Publicēts 10. janvārī, 2011.
Ķīnā ir fiksēti gadījumi, kad komunikatori ar Android vadību inficējušies ar jaunu kaitīgu programmu, kas nodēvēta par Geinimi.

Trojānis slēpjas maksas un bezmaksas Android aplikācijās, kuras tiek izplatītas caur nesaistītām interneta lapām. Dažas no šīm programmām tikušas lejupielādētas jau vairākas reizes.

Nonākot komunikatorā, Geinimi savāc informāciju par lietotāju un nosūta to uz attālināto serveri. Turpat tiek nosūtītas ziņas par inficētu aparātu, piemēram, dati par SIM karti vai IMEI numurs. Kopumā Geinimi var kontaktēties ar desmit domēna vārdiem.

Kompānijas Lookout Mobile Security speciālisti, analizējot trojāņa uzvedību, atzīmē: tas ir pirmais Android vīruss ar botnet īpašībām. Programma var saņemt komandas no attālināta servera, piemēram, programmnodrošinājuma lejupielādei vai atkārtotai instalācijai.

Šādas operācijas gan pieprasa piekrišanu no inficētās ierīces īpašnieka, tomēr ļaundari vienmēr var rēķināties ar lietotāju neuzmanību.

Nav izslēgts, ka ar Geinimi palīdzību kibernoziedznieki izmēģina jaunus viedtelefonu īpašnieku krāpšanas paņēmienus un kontroli pār mobilajām ierīcēm.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: