ASV studentiem liedz pieeju sociālajiem tīkliem
Publicēts 13. septembrī, 2010.
ASV Harisburgas zinātņu un tehnoloģiju universitāte nolēmusi veikt nedēļu garu eksperimentu, atslēdzot saviem studentiem piekļuvi sociālajiem tīkliem caur universitātes datu tīklu un kopējo interneta pieslēgumu, raksta informācijas tehnoloģiju portāls "TechCrunch".

Kā raksta portāls, paredzēts atslēgt piekļuvi sociālajiem tīkliem "Facebook", "Twitter" un "MySpace", kā arī dažādiem interneta sarakstes jeb tā dēvētā čata rīkiem un vairākām universitātes iekšējā tīkla funkcijām. Eksperiments ir universitātes rektora Erika Dāra ideja.

 

Cits portāls, "InsideHigherEd", raksta, ka eksperiments sāksies 13.septembrī. Pēc eksperimenta studentiem lūgs rakstīt domrakstus un sacerējumus par notikušo. Ar augstāko izglītību saistītais portāls citē Dāru, kurš vēlas "dzīvi bez sociāliem tīkliem" padarīt par kaut ko vairāk nekā tikai domu eksperimentu.

Eksperiments faktiski nozīmē mācību iestādes atgriešanos vairāk nekā 20 gadu pagātnē, "pirmsinterneta" ērā, taču "TechCrunch" apšauba, vai ar eksperimentu izdosies uz laiku atradināt studentus no ierastajiem elektronisko komunikāciju veidiem.

Portāls norāda, ka studenti un gados jaunākie mācību spēki vienkārši pāries uz mobilo sakaru izmantošanu, lietojot īsziņas un mobilo internetu, lai turpinātu lietot vismaz daļu no ierastajiem komunikāciju veidiem. "TechCrunch" raksta - ir maz ticami, ka universitātes vadība varēs pierunāt mobilo sakaru operatorus atslēgt savus tīklus augstskolas teritorijā un kaimiņus izslēgt tuvumā esošos bezvadu interneta tīklus.

Portāls norāda, ka labākais, uz ko eksperimenta idejas autori varētu cerēt, ir ilgstoša elektropiegādes avārija, kas pārtrauktu visu datoru, interneta un mobilo sakaru tīklu rezerves akumulatoru darbību. Portāla autori ironiski piezīmē, ka šādu avāriju un dabas katastrofu piemeklētajās vietās cilvēki varētu pierakstīt savus novērojumus un tos vēlāk nosūtīt Dāram.

"TechCrunch" arī zobgalīgi raksta, ka, atslēdzot čatu, kuru studenti parasti lietojot universitātes iekšējā datortīklā, tas varētu izraisīt tādu parādību kā "kāds kopmītnē aiziet no savas istabas pie kāda cita, lai aprunātos". 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: