Apple veikalā jau piektā vietējo spēle
Publicēts 19. augustā, 2010.
Datortehnikas un programmatūras ražotājs "Apple" savā interneta sīkprogrammu veikalā "App Store" sācis piedāvāt Latvijas attīstītāja Salvija Bilinska spēli pirmsskolas vecuma bērniem "Farm Flip", ziņo portāls "iPods.lv".

"Farm Flip", kas ļauj bērniem sapārot lauku sētas dzīvnieku attēlus uz telefona "iPhone" vai planšetdatora "iPad" displeja, ir piektā Bilinska attīstītā spēle, kas nonākusi "App Store", konstatēja biznesa portāls "Nozare.lv".

"App Store" blakus bezmaksas "Farm Flip" piedāvā maksas sīkprogrammas "Baby Fauna" un "Baby Farm" telefona "iPhone" lietotājiem un bezmaksas "Farm Flip" un "Baby Farm Lite" versijas, kas darbojas uz "iPad", kā arī bezmaksas "Baby Fauna Lite - Wild Animals" ar savvaļas un meža zvēriem.

Pieaugušajiem Bilinskis piedāvā atmiņas un attapības spēles "Count 25" (bezmaksas un maksas versijās), kā arī "Count ABC" bezmaksas versiju. Spēlēs ir īsā laikā jāsakārto sajaukti skaitļi vai burti.

 

Latvijas programmētāja maksas spēļu, kuras "Nozare.lv" apskatīja caur piekļuvi "App Store" zviedru valodā, cena norādīta septiņu kronu (53 santīmu) apmērā.

Savā mājaslapā angļu valodā Bilinskis sevi prezentē kā tipogrāfijas sagatavju un programmēšanas speciālistu.

Jau ziņots, ka "App Store" tiek pārdota Latvijā attīstīta ābece, kuru izstrādājusi kompānija "E Forma". Jau kopš pagājušā gada sīkprogrammu veikalā arī var iegūt Latvijas attīstītāju Paula Barkāna un Aleksandra Mjalika izstrādātas aplikācijas.

"App Store" pieejamās programmas ir izgājušas rūpīgu un dažkārt laikietilpīgu "Apple" pārbaudi, stāsta vietējie attīstītāji. Sīkprogrammas tiek piedāvātas gan par maksu, gan bez maksas. Ar bezmaksas programmām attīstītāji cer sev iegūt popularitāti un iekārdināt lietotājus iegādāties maksas programmas ar plašāku funkcionalitāti.

"Nozare.lv" konstatēja, ka par pagaidām bezmaksas "Farm Flip" dažos interneta portālos lasāmas pozitīvas atsauksmes. 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: