"Apple" Vācijas tiesā uzvar patenta lietā pret "Samsung"
Publicēts 13. septembrī, 2011.
ASV informācijas tehnoloģiju kompānija "Apple Inc." piektdien guvusi uzvaru jaunākajā juridiskajā cīņā ar Dienvidkorejas elektronikas uzņēmumu "Samsung Electronics Co.", Vācijas tiesai aizliedzot "Samsung" valstī pārdot planšetdatorus.

 

Diseldorfas apgabaltiesas lēmumā teikts, ka "Samsung" izstrādātais planšetdators "Galaxy Tab 10.1", kas ir konkurents "Apple iPad", pārkāpis patenta likumus.

Tiesnese Johanna Bruknere Hofmana pavēstīja, ka starp "Apple" un "Samsung" produktiem vērojamas skaidras līdzības pazīmes.

Par piemēru viņa minēja abu kompāniju produktu "minimālismu un moderno formu", kā arī plakanos ekrānus un noapaļotās malas.

Taču tiesas lēmums nosaka "Galaxy Tab 10.1" pārdošanas aizliegumu tikai Vācijā.

Tiesa norādīja, ka "tā var būt kompetenta noteikt Eiropas mēroga aizliegumu ārpus Eiropas Savienības bāzētai kompānijai tikai gadījumā, ja tai ir Vācijas struktūrvienība".

Kā ziņots, "Samsung" šā mēneša sākumā bija spiests pārtraukt jaunā planšetdatora "Galaxy Tab 7.7" izstādīšanu Berlīnes ikgadējā patērētāju elektronikas preču izstādē IFA, ņemot vērā šo tiesas procesu.

Abas kompānijas iesaistītas vairākās tiesas prāvās arī Austrālijā, ASV un Āzijā.

Neskatoties uz to, "Samsung" un "Apple" ir ciešas biznesa attiecības. "Apple" pērn bija otrs lielākais "Samsung" klients aiz Japānas "Sony".


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: