'Apple' prezentē 'maģisko' skārienpaliktni galda datoram
Publicēts 29. jūlijā, 2010.
Otrdien Apple publiskoja informāciju par jaunu produktu - Magic Trackpad. Tas ir liels skārienpaliktnis galda datoram, kas, iespējams, mainīs mūsu paradumus un pielāgos darbam ar nākotnes operētājsistēmām.

Magic Trackapd ir aptuveni 11x11 cm liels skārienpaliktnis ar Bluetooth savienojumu un daudzpieskārienu (multitouch) atbalstu. Tāpat kā MacBook klēpjdatoriem, pats skārienpaliktnis arī kalpo kā kliksķināma poga.

 

Trackpad atbalsta jau ierastās divu, trīs un pat četru pirkstu kustības, kas ļauj rotēt bildes un pāršķirstīt weblapas, kā arī ievieš jaunus žestus, kas ļaus ērti pārvaldīt atvērtos logus.

Ierīce darbojas ar divām AA tipa baterijām un vismaz pagaidām ir savietojama tikai ar Mac datoriem.

Šobrīd gan nav zināms vai daudz lietotāji būs gatavi atteikties no ierastās peles, lai arī galda datoru vadītu ar skārienpaliktni. Šāds paliktnis noteikti nederēs datorspēlēm, taču, iespējams, ar laiku mainīs lietotāju priekšstatus par datora vadību.

Tas arī ir interesantākais šajā produktā - potenciālā nākotne. Šāds produkts viennozīmīgi sagatavo mūs nākotnei, kurā valdīs pavisam cits interfeisa vadības veids. Peles un kursora princips ar mums ir jau vairāk kā ceturdaļgadsimtu un, iespējams, ir pienācis laiks to aizstāt ar ko citu.

Jau labu laiku klīst baumas par to, ka Apple gatavo radikāli atšķirīgu OS interfeisu, kas, visticamāk, būs kaut kas līdzīgs iPad un iPhone vadībai, ar novienkāršotu izskatu un funkcionalitāti. Šobrīd gan ir ļoti grūti iedomāties, ka mēs varētu mainīt savu tik ierasto peles stumdīšanu pa galdu, lai ar mazu bultiņu trāpītu uz mazas podziņas ekrānā, taču viss mainās un attīstās, un vēl pirms pieciem gadiem mēs nevarējām iedomāties, ka populārākajam telefonam pasaulē būs tikai viena poga.

Apple Magic Trackpad ASV maksā 69 dolārus. Pie mums tas, visticamāk, būs pieejams mēneša laikā, par nedaudz augstāku cenu.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: