Apple peļņa sasniegusi rekordaugstu līmeni
Publicēts 20. jūlijā, 2011.
ASV informācijas tehnoloģiju kompānija "Apple Inc." šā biznesa gada trešajā ceturksnī, kas noslēdzās jūnijā, strādāja ar 7,3 miljardu dolāru (3,6 miljardu latu) tīro peļņu un tas ir par 125% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, teikts otrdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

 

Tādējādi kompānijas peļņa iepriekšējā ceturksnī sasniegusi rekordaugstu līmeni, kas galvenokārt skaidrojams ar viedtelefonu "iPhone" un planšetdatoru "iPad" pārdošanas apjoma ievērojamu pieaugumu.

Turklāt kompānijas apgrozījums trešajā ceturksnī palielinājies par 82% - līdz 28,5 miljardiem dolāru (14,2 miljardiem latu), kas arī ir rekordaugsts līmenis.

"Apple" norādīja, ka iepriekšējā ceturksnī pārdoti 20,34 miljoni "iPhone" un 9,25 miljoni "iPad", kas ir attiecīgi par 142% un 183% vairāk nekā pirms gada.

Tikmēr "Macintosh" datoru pārdošanas apjoms šajā periodā pieaudzis par 14% - līdz 3,95 miljoniem vienību, bet portatīvo mūzikas atskaņotāju "iPod" tirdzniecība sarukusi par 20% - līdz 7,54 miljoniem vienību.

Kompānija otrdien arī paziņoja, ka trešdien tirgū laidīs "Macintosh" datoru operētājsistēmas jaunāko versiju "Lion", kurā tiks iekļauti vairāk nekā 250 jauninājumi, tostarp atbalsts skārienjutīgo ekrānu vadībai.

Tāpat "Apple" pārdevis visus "iPad 2" modeļus, ko spējis saražot iepriekšējā ceturksnī, un patlaban cenšas palielināt piegādes pieprasījuma apmierināšanai.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: