Apple koncertos bloķēs iPhone video funkciju?
Publicēts 21. jūnijā, 2011.
Informācijas tehnoloģiju (IT) koncerns "Apple" iesniedzis lūgumu patentēt paņēmienu, kā koncerta laikā var bloķēt telefona "iPhone" video funkciju un novērst koncerta "pirātisku" ierakstīšanu, raksta britu laikraksts "The Sun".

 

Sistēma balstās uz sensoriem, kas pamanītu, ka telefona lietotājs atrodas koncertā. Cik saprotams, funkcija domāta nākotnes "iPhone" modeļiem, jo tagadējos modeļos nav attiecīgo sensoru. Video funkcijas bloķēšanas laikā ar "iPhone" varētu turpināt zvanīt un sūtīt īsziņas, raksta "The Sun".

Avīzes raksts izsaucis plašas atsauksmes citos interneta medijos un daudz komentāru, tostarp niknas replikas par to, kā "Apple" uzdrošinās diktēt to, kur un kā lietotājam būs izmantot sava telefona video funkcijas. Komentāros tiek prognozēts, ka līdz ko parādīsies šāds "iPhone" ar video lietošanas ierobežojumiem, hakeri to "atkodīs" un atradīs veidus, kā to apiet.

Savukārt laikraksts norāda, ka "Apple" centies nomierināt koncertu rīkotājus un mūzikas industriju, kura satraucas, ka viena koncerta laikā simtiem skatītāju var ierakstīt koncertu savos telefonos, tādējādi mazinot interesi pirkt koncerta ierakstus un video ierakstus.

Portāls "WebProNews", kas skeptiski vērtē "Apple" nodomus bloķēt "iPhone" video funkcijas koncertos, ielicis saikni ar kādu ar "iPhone" ierakstītu Maikla Staipa dziesmu, kur mākslinieks ir neliela figūra uz attālas skatuves un nav atpazīstams. Filmētāja priekšā arī rēgojās cita apmeklētāja galvas siluets, un attēls kratās.

Portāls pieļauj, ka pirms 18 mēnešiem iesniegtais bet tikai nesen pamanītais patenta lūgums ir gatavošanās papildināt "Apple" mūzikas veikalu "iTunes" ar zināmiem oficiāliem koncertu ierakstiem, vienlaikus apliecinot mūzikas industrijai, ka no "Apple" puses tiek darīts viss, lai novērstu šo koncertu "pirātisku" ierakstīšanu un ierakstu izplatīšanu internetā.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: