Android planšetes pielīdzina lieliem telefoniem
Publicēts 21. janvārī, 2011.
Tā kā Apple vadītājs Stīvs Džobss ir devies veselības atgūšanas atvaļinājumā, citam augsta ranga vadītājam Timam Kukam, kurš tagad pilda kompānijas izpilddirektora pienākumus, bija pienākums stāties preses pārstāvju priekšā un izstāstīt iPad veiksmes stāstu, kas lielā mērā veicinājis rekordlielas peļņas gūšanu.

Ar tehnoloģijām un biznesu saistītajos medijos viena no karstākajām ziņām pēdējās dienās ir Apple peļņas pieaugums gandrīz divas reizes līdz sešiem miljardiem dolāru, turklāt tā ir tīrā peļņa tikai pagājušā gada pēdējos trīs mēnešos.

Kā peļņas veicinātāji tiek minēti labie iPhone pārdošanas rādītāji un veiksmīgā iPad laišana tirgū. Tieši planšetdatoram darbības rezultātu komentēšanas preses konferencē veltīta īpaša uzmanība, un tad Kuks arī skaidrojis savu skatījumu uz šo tirgus nišu, kurā Apple esot neapstrīdams līderis.

Kuks norāda, ka pagaidām iPad nav konkurentu un tas ir neapstrīdams līderis planšetdatoru tirgū, raksta techradar.com. "Kā jau jūs zināt, pagaidām piedāvājums ir ļoti neliels. Ir divas grupa - vienā ir tās ierīces, kas darbojas ar Windows operētājsistēmu. Tās ir lielas, smagas un arī dārgas ierīces, ar nelielu baterijas darbības laiku. Tām ir nepieciešama klaviatūra vai speciāli rīki informācijas ievadīšanai, un, mūsuprāt, patērētājiem tādas lietas nav vajadzīgas. Otra grupa ir Android ierīces. Patlaban tiek piedāvātas vairākas, taču to lielākā problēma - operētājsistēma jau pašā sākumā nebija domāta planšetdatoriem. Rezultātā jūs iegūstat planšetdatoru ar nepietiekama izmēra ekrānu, kas nesniedz to pieredzi, kas planšetei būtu jāsniedz - tie vienkārši ir lielizmēra viedtālruņi," saka Kuks. "Ja mēs noliktu blakus iPad un kādu citu ierīci, nešaubāmies, ka cilvēki izvēlētos mūsu produktu."

Patlaban iPad daļa planšetdatoru tirgū ir vairāk nekā iespaidīga - 84,7 procenti.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: